web stats
Skip to main content
Fylt sjampinjong a la Carbonara II

Fylte sjampinjonger a la Carbonara

I dag når jeg var ut og handlet fikk jeg lyst til å oppfriske en gammel oppskrift, fylte sjampinjonger. Men det var ikke så mye å rette på, selv om oppskrifta har blitt 7 år gammel. Bildet er nytt! :-)

Ingredienser.
Vi regner cirka 1 til 2 sjampinjonger per person. Jeg skal lage til 4 personer.
6 sjampinjonger
40 gr med purre
12 kapers
60 gr med kokt skinke
1 ts med oregano
100 ml med fløte
40 gr med revet parmesanost
Salt & pepper

Skritt for skritt.....
Vi starter med å skille stilken fra sjampinjongene og vi kutter av den delen av stilken
som har vært i jorda.
Etterpå vasker vi sjampinjongene med lite vann.
Deretter kutter vi stilkene i små biter og skinken i små terninger.

Kutt purren også i små biter, riv parmesanosten og hakk kapersen.
Rensk innsiden av sjampinjongene og ha litt salt rundt i hullet.
Da er vi klare til å starte med kokingen.

Sett en kasserolle på medium varme og ha i en klatt med smør.
Ha i purren med litt salt i kasserollen og stek den i noen minutter.
Så kan vi tilsette de kuttede stilkene, skinketerningene, kapersen og 1 ts med 
oregano. Stek noen minutter før vi har i fløten og litt svart pepper. 
Kok i noen minutter på svak varme så smakene får sette seg.

Tilslutt så har vi i osten. Rør den inn i sausen og da er den ferdig. 
Slå av plata og la den avkjøle litt før vi fyller sjampinjongene.

Gjør klar en annen kasserolle med litt olivenolje i bunnen og legg de fylte 
sjampinjongene i den, sett på lokket og la de steke cirka 10-12 minutter.
Når det kommer væske ut fra sjampinjongene er de ferdige.

cook smiley
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *