web stats
Skip to main content
20160117_150222

Rødkål

Rødkålen er en av våre favoritter til julematen!

En gang i blant må jeg ta en kontroll av mine oppskrifter og da jeg har laget rødkål flere ganger i det siste har det blitt noen forandringer. Dette kaller vi utvikling. :-)

t

Ingredienter til 4 personer

1 stor rødløk

0,7 kg med rødkål

2 epler Granny Smith

6 – 7 spiseskjeer med epleedikk Heinz

1,5 spiseskjeer med sukker

0,5 teskjeer med fersk ingefær

4 spiseskjeer med rosiner

1 teskjee med salt


Fremgansmåte…..

Kutt rødløk og rødkål i skiver. Dekk bunnen i en kasserolle med olje, gjerne rapsolje og stek løken på medium varme til de blir gylne. Tilsett deretter rødkålen. Skrell eplene og riv dem direkte i kasserollen. Husk å rør rundt i kasserollen en gang i blant mens du jobber med oppskrifta. Tilsett resten av oppskrifta, bland det godt og sett ned varmen og kok det hele med lokk i cirka 20 minutter. Smak til rødkålen og kok enda 10 minutter til før den er ferdig.

 

2 thoughts on “Rødkål

  1. Visst du lage karamell, som du koke ut med balsamico eddik og litt rødvin å litt karve ved siden av d her, får du en mere dybde i smaken, samt en mørkere farge

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *