web stats
Skip to main content
20160921_153643

Hvordan steker eller griller man sardiner?

 

Hei til alle internett gastronomer!
Her vil jeg fortelle om et triks jeg lærte av en kokkevenn i Spania om hvordan man steker/griller sardiner.
Det en ønsker å oppnå er at sardinene skal være akkurat passe stekt og saftige, ikke blodige eller tørre.
Jeg gikk på en av mine faste tapasbarer i Granada og fikk servert stekte sardiner til tapas og de var perfekt stekt. Dette kunne ikke være en tilfeldighet, så tilslutt måtte jeg spørre om hvordan de ble stekt.
Trikset er å se på øyet til sardinen og når begge øynene er hvite er den perfekt stekt.
På bildet ovenfor så ser vi den nederste sardinen er perfekt stekt og den andre trenger litt mer steketid.
Så nå er det bare å sette i gang med å steke perfekte og saftige sardiner!
 

5 thoughts on “Hvordan steker eller griller man sardiner?

  1. No hay buen verano sin una buena sardinada, eso lo tengo claro, sobre todo por aquí, en Alicante, donde es posible comprar sardinas frescas y sanísimas.
    Ahora tiene su gracia, lo del ojo no lo sabía.
    Gracias por el truco y por compartir tantas cosas interesantes.
    Saludos.

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *