web stats
Skip to main content
Mojo picon

Mojo Picon saus

Mojo Picon er en tradisjonell saus fra kanariøyene og deles opp i to typer, den røde og den grønne. Den røde sausen brukes til de saltbakte potetene, kjøttretter og grilling mens den grønne brukes som oftest til fisk og skalldyr. Dette er en saus som er et gastronomisk kjennemerke fra kanariøyene. Her skal jeg lage den røde sausen som jeg bruker til mine saltbakte poteter.

Ingredienter til 350 ml.
3 Piquillo paprika (Ovnsbakt paprika fra Spania)
30-35 gr med hvitløk
1/2 ts spisskummin
3/4 ts paprika Vera hot (Sterk rød paprikapulver fra Vera i Spania)
3 ss med eple edikk
3/4 ts salt
1/2 ts sukker
0,3 liter med rapsolje

Steg for steg....
Grovhakk hvitløken, piquillo paprikaen og bland sammen resten av oppskriften
av oppskrifta i bollen til stavmikseren, alt untatt rapsoljen.
Bruk stavmikseren og ha i rapsoljen i en tynn stråle mens vi bruker stavmikseren på høy fart.
På samme maåte som vi lager majones.

Sausen settes deretter i kjøleskapet og den brukes avkjølt.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *