web stats
Skip to main content
Ramen

Ramen suppe med svineknoke

Ramen er en suppe med opprinnelse fra Kina som deretter kom til Japan og senere har gjort seg berømt over hele verden. Spesielt etter filmen The Ramen Girl. I Japan blir den spist til lunch, middag, kveldsmat og når en er på vei hjem etter festen er det godt med en god tallerken Ramen. Den kan lages på flere måter, med kun grønnsaker eller en kan legge til kylling eller kjøtt. Navnet Ramen betyr nudler så det jeg skal lage i dag er en Japansk nudle suppe, Ramen. :-)

Ingredienter til 4-5 personer
Vi starter med å lage kraften og koke svineknoken.
Den raskeste måten er å bruke en trykkoker.

1 svineknoke 
1 fennikel
2-3 gulerøtter
1 løk
3-4 laubærblader
Ha alt i trykkokeren og fyll på vann slik at det mer enn dekker innholdet.
Kok opp og skum av før du setter på lokket. 
La det hele koke i 90 minutter.

Til suppa trenger vi følgende:
30 gr tørket svart sopp (Best strimlet) Legges i vann.
200 gr aspargesbønner
2 gulrøtter
2 chili rød
2 stilker med vårløk
125 gr hodekål
Litt ingefær (Etter eget ønske)
Koriander (Til dekorasjon)
300 gr japanskenudler (HoSan) (Hvete)

Smaktilsetning til suppa:
1 ts karry
8 ss sojasaus
1 ss østerssaus
1 ts sukker
1 ss maizena (Stor)


Steg for steg...
Det første vi gjør er å koke svineknoken som nevnt ovenfor.

Mens trykkokeren jobber starter vi med å legge i bløt soppen.
Grønnsakerne kutter vi som små staver. (Se bildet)

ramen.gronnsaker
Etter at vi har kuttet grønnsakerne og gjort alt klart kan vi koke de 
japanske nudlene. Se etiketten på produktet og kok nudlene deretter. 
Mine skulle kokes i 3 minutter og deretter tømmer vi nudlene i en sil og 
avkjøler dem med kaldt vann. Nudlene skal vi ha i suppa helt til slutt.

Når svineknoken er ferdig tar vi av lokket (Når dampen er ferdig).
Ta ut kjøttet og sil krafta over i en kasserolle. Vi trenger minst 2 liter 
med kraft til suppa. Hvis du mangler kraft kan du fylle på med litt vann.

Ha oppi resten av oppskrifta i suppa (untatt maizena) og la den koke. 
(Ingredienter til suppa og smaktilsetningen)
Mens den koker kan vi skjære rent kjøttet fra svineknoken.
Ha kjøttet i suppa.

Når alt er kokt kan vi smake til suppa med salt etter eget ønske og vi 
blander  ut maizenaen i litt kaldt vann og tilsetter  blandingen i suppa. 
Rør rundt og kok opp. Like før vi skal serverer suppa har vi i nudlene 
og lar de løse seg opp i krafta. Kutt koriander og strø over.
Etter litt arbeid så har vi kommet i mål! :-)
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *