web stats
Skip to main content
Vårruller

Vårruller

En av mat-favorittene her hjemme er vårruller. Så med hjelp fra familien har jeg kommet fram til denne oppskriften basert på hva jeg har lært fra mine asiatiske venner. Da er det bare å prøve den ut! :-)

 

Ingredienter til 40 vårruller.

1 pakke med 40 vårrull ark  
800 gr kjøttdeig fra svin  
200 gr bønnespirer
200 gr hodekål      
40 gr KASET bønnetråder          
200 gr revet gulrot        
100 gr purre        
5 ss østersaus        
2 ts salt                  
Pepper
 
 
 
Steg for steg…….
Når vi skal kjøpe inn råvarer så er det beste å kjøpe vårrull-arkene, østersausen og bønnetrådene på en asiatisk butikk. Kjøp de små vårrullarkene for å lage vårrullene med mindre fyll. Merket jeg bruker til bønnetrådene er KASET. Smaken på de vanlige merkene av østersaus som vi finner i butikkene faller ikke helt i min smak så derfor kjøper jeg den i en asiatisk butikk. Resten er ting som vi bruker til daglig.
 
Bønnetrådene må legges i vann mens vi forbereder resten av oppskriften. Kutt grønnsakene i tynne skiver (Ikke for lange) og riv gulroten.
Bland kjøttdeigen sammen med resten av oppskrifta. Når du skal ha oppi bønnetrådene er det best å klippe dem opp i mindre biter.
 
Legg et vårrull ark på kjøkkenbordet med spissen ned mot deg og ha litt fyll nederst på arket og rull sammen. Når du har kommet litt over halveis, brett inn begge sidene av arket og rull ferdig. Ha vann i et glass og bløt den siste delen av arket med fingeren så det fester seg når du ruller det ferdig. En kan også bruke et pisket egg.
Når en har rullet ferdig vårrullene bruker jeg å fryse halvparten til senere.
 
Vårrullene stekes på litt over middels varme i olivenolje eller rapsolje til de er brune.
Server gjerne med en god salat og stekt ris med grønnsaker. :-)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *