web stats
Skip to main content
Paella 2

Paella

Hei til alle som besøker min Blog.
Det er en glede å vite at bloggen min får besøk av dere og takk for alle hyggelige kommentarer til mine oppskrifter. I dag så skal jeg lage den spanske nasjonal retten med en vri. Selv om jeg er norsk og kanskje ikke den som vet mest, men etter 25 år i Spania tar jeg likevel sjansen.
 
Her har dere min oppskrift. :-)
 

Ingredienter til krafta.
2 liter med vann
1 kylling skrott
1 løk
1 tomat
3 gulrøtter 
3 hvitløksfedd
3 laubær blader
1 teskje paprika pulver (ikke sterk)
2 – 3 grønnsaksbuljong terninger
salt & pepper
 
 
Steg for steg….
Vi starter med krafta som jeg syns er en av de viktigste delene for å lage en kvalitets paella.
Ha vannet opp i ei kasserolle sammen med kyingskrotten og sett den på høy varme.
Kutt løken i to og skrell den, tomaten i fire deler, skrell gulrøtterne og hvitøken, og at oppi kasserollen sammen med vannet.
Kok på smak varme i minst en time og deretter kan vi sile krafta. Sett krafta tilbake på varmen og nå tilsetter vi grønnsaksbuljongen. Når buljongen er løst opp så smaker vi til med salt & pepper.
 
Nå skal vi starte på selve paellaen.
 
 
Ingredienter paella.
Kjøttet fra 1 kylling
200 gr med rå chorizo
1 purre
1 hvitøksfedd
1 grønn paprika
1 rød paprika
200 gr erter
1/2 squash
400 ml med grovhakket tomat
1 teskje curcuma
Artisjokk
Ovnsbakte paprikas
salt & pepper
 
 
Steg for steg…..
Først så starter vi med kyllingkjøttet. Her kan man bruke hva en vi av kjøtt eller fisk og skalldyr.
Kutt kyllingen i biter, ikke for små og la gjerne små bein sitte på sammen med kyllingkjøttet. Chorizoen kuttes i mindre biter.
Deretter hakker vi purren, hvitløken, paprikaen og squashen.
Da er vi kare til å begynne å steke.
 
Vi starter med å steke kyllingen sammen med chorizoen. Husk å ha på salt & pepper. Sett kyllingen med chorizoen tilside og start med å steke grønnsakene. Ha på litt mer olje i paellapanna og stek grønnsakene unntatt ertene.
Når grønnsakene begynner å bi gylne, har vi i ertene og litt sat & pepper.
Tilslutt har vi i den grovhakkete tomaten og lar det hele steke i noen minutter på svak varme. Deretter har vi oppi panna curcuma og en neve med ris per person og steker ennå noen minutter.
Så begynner vi å tilsette den varme krafta  litt etter litt etter som risen trekker krafta til seg.
Rør rundt en gang i blant. Når risen begynner å bli kokt og etter at vi har rørt rundt, kan vi dekorere paellaen med delte artisjokker og ovnsbakt paprika i strimler oppå paellaen.
Når paellaen er ferdig, gjerne litt fuktig ennå, tar vi den av varmen og ar den hvile i minst 5 minutter før vi starter å spise      
 
 Paella 1

 

Server med brød og sitronbåter.
 

7 thoughts on “Paella

  1. Hola Steven,encantada de venirme a tu blog,
    es la primera vez y felicitaciones,
    ya tienes una seguidora más,me ha encantado la manera de hacer la paella,me gusta mucho el arroz y el post es muy explicativo.
    A la vez también te invito a pasar por mi blog,bueno me quedo un ratito tomando nota de tus recetas,
    un saludo.

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *