web stats
Skip to main content
Chimichurri saus

Chimichurri saus

Chimichurri er en grillsaus/marinade med sin opprinnelse i Argentina og den brukes til grilling av kjøtt. Den er hovedsakelig laget av urter, krydder og olivenolje. Det finnes et utall av oppskrifter og hver enkelt lager den med hva en har i sitt kjøkken. Her er min versjon av denne sausen/marinaden som jeg bruker når jeg griller.

Ingredienser.
En urteplante med persille (20 gr)
1 Kinesisk hvitløk eller 20 gr med spansk hvitløk
1 Chili
5 gr med gressløk
2 teskjeer med oregano
1 teskje med timian
6 - 7 blader med basilikum eller 1 teskje med basilikum pasta
2 dl med olivenolje extra virgen
1/2 teskje med salt
1/2 teskje med sukker
2 spiseskjeer med hvitvins edikk
Svart pepper etter egen smak


Steg for steg......
Bland sammen hele oppskrifta i en bolle med kun litt av oljen.
Bruk stavmikseren og tilsett resten av olivenoljen litt etter litt.

La sausen stå noen timer i kjøleskapet før den brukes så smakene får sette seg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *