web stats
Skip to main content
salsa_pimienta_verde

Grønn peppersaus

Grønn peppersaus er enkel å lage men samtidig full av smak. Alle kokker har sin egen måte å lage denne oppskrifta på og her har dere min måte….

Ingredienser.
1/2 rødløk
1 teskje kapers
1 stor spiseskje med grønn pepper. (På glass i væske)
Litt brandy/cognac/rom
200 ml med vann
1 terning med grønnsaksbuljong
300 ml med fløte.

Steg for steg....
Finkutt løken og kapersen.
Sett en kasserolle på halv varme og tilsett smør for å steke løk og kapers.
Samtidig kan vi varme opp vannet med buljongterningen til krafta.

Når løken er gyllen kan vi tilsette grønn pepper.
Etter noen minutter så er det tid for å helle opp litt av alkoholen vi har valgt.
Har alltid rum i huset så da ble det den jeg brukte.
Når alkoholen har fordampet kan vi tilsette fløten og krafta.

La det hele koke inn i 30 til 40 minutter på svak varme. Rør en gang i bant.
Hvis sausen blir for tykk kan du tilsette litt melk for å få den litt mere flytende.

Smak til med salt og pepper.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *