web stats
Skip to main content
wonton

Wonton

Wonton kan lages og brukes på så mange forskjellige måter. Den kan fylles med kjøtt, grønnsaker, reker og kylling. Du kan bruke dem i supper, fritystekt eller dampet. En kan til og med forandre utseende med å brette dem på forskjellige måter. Her er min måte å lage Wontons på og jeg foretrekker å dampe dem eller å ha dem i suppe. 😉

Ingredienter til fyllet
300 gr kylling kjøttdeig
8-10 gr med fersk ingefær
2 røde chili
2 stilker med vårløk (Ca 80 gr)
1 spiseskje med østersaus
1 spisekje med riseddik
Litt koriander
En klype salt
Kvernet pepper


Steg for steg....
Wonton arkene får vi kjøpt i asiabutikkene og de ligger i frysedisken.
De må være tinet før vi starter med matlagingen.
Hakk alle grønnsakene og bland sammen resten av oppskriften
sammen med kyllingkjøttdeigen.

bretting wontonJeg har foretrukket å sette inn noen bilder som viser hvordan jeg 
bretter dem. Vi legger Wonton arket på bordet med litt fyll i midten.
Med bruk av fingeren fukter vi to av sidene med litt vann og bretter 
arket slik at det blir en trekant. Press litt på sidene så de fester seg.
Deretter bretter vi de to nederste sidene mot hverandre og fester
dem sammen med litt vann.

Pakken med Wonton arkene kommer vanligvis med 40 ark og fyllet vi har
laget er nok til å fylle dem alle. Så da er det bare å starte!

Hvis 40 stykker blir for mange så kan vi fryse ned de som blir til overs.

wonton dampetFor å dampe de bruker jeg en kasserolle med vann og en kurv med lokk
som jeg har kjøpt på asiabutikken. 
I bunnen av kurven legger jeg salatblader for at Wontonene ikke skal 
klebe seg fast. Sett kurven over kasserollen når vannet koker og la det 
hele dampe i minst 10 minutter slik at alt er gjennomkokt.

Som dippsaus har jeg brukt Dim Sum sauce med litt hakket chili i.
Deilig!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *